dimarts, 30 d’octubre del 2012

Recepta per fer panellets

Deixem aquí la recepta amb la qual s'han fet els panellets al taller d'avui per si en voeu fer més o bé no heu pogut venir! Esperem que feu uns panellets boníssims! Bona Castanyada!

INGREDIENTS PER LA PASTA BASE:

-1 kg d'ametlla crua mòlta.
-700 gr de sucre.
-150 gr de patata.

INGREDIENTS PER DECORAR O DONAR DIFERENTS GUSTOS:

-Coco ratllat.
-Boletes de xocolata o de colors.
-Colorants alimentaris de colors.
-Xarop de maduixa.
-Pinyons.
-Sucre llustre.
-El suc i la pell ratllada d'una llimona.
-Escuradents per fer els ulls i el nas.
-Ametlles crues i pelades.

Preparació pasta base:

-Bullir la patata, i un cop cuita triturar-la amb el turmix fins aconseguir la textura de puré.
-Un cop fet el puré i sense deixar-lo refredar, barrejar-hi el sucre que amb l'escalfor es desfarà , després ja s'hi pot barrejar l'ametlla i amasar-ho tot fins que quedi una pasta ben lligada.
-Deixar reposar si és possible durant un dia.
-Un cop la pasta reposada ja podrem fer les porcions segons els gustos que en volguem treure.

Porquets:
Hem barrejat la pasta base amb colorant vermell fins aconseguir un color rosat, després hi barregem xarop de maduixa al nostre gust. I ja podem agafar una porció de pasta i donar-li la forma i enfornar-lo.
Els ulls i els forats del nas els hem fet amb la punta d'un escuradents.

Fantasmes:
Hem barrejat la pasta base amb el coco ratllat fins aconseguir el gust desitjat, després agafem una porció de pasta i l'hi donem forma de piràmide i l'arrebossem amb una mica de coco. I enganxem dues boletes de xocolata per fer els ulls i ja el tenim apunt per enfornar.

Eriçons:
Hem agafat una porció de la pasta base i l'hi donem forma del cos d'un eriçó, després i anem enganxant pinyons per fer les punxes, li posem una boleta de xocolata a la punta per fer el nas i ja el podem enfornar. Els ulls els hem fet am la punta d'un escuradents.

Pomes:
Hem barrejat la pasta base amb el colorant verd fins aconseguir el color desitjat, després agafem una porció i l'hi hem donat forma de poma, amb un pinyó hem fet la cueta i amb una petita porció de pasta hem fet una fulleta i l'hem enganxat i ja està a punt per enfornar.

Panellets de llimona:
Hem barrejat la pasta base amb colorant groc fins aconseguir el color desitjat, després i hem afegit ratlladura i suc de llimona al gust, hem agafat una porció i l'hi hem donat forma de bola, l'hem arrebossat amb el sucre llustre, i enganxem una ametlla crua al mig i ja està a punt per enfornar.

Avui hem fet aquests però amb una mica d'imaginació podem fer moltes formes i gustos diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada