dijous, 18 d’octubre de 2012

Comença la V Gimcana de les Llengües a OsonaPer quart any consecutiu, el Centre de Normalització Lingüística d’Osona organitza la Gimcana de les Llengües, que es farà entre el 14 d’octubre i el 24 de novembre.

La Gimcana és un concurs de 6 setmanes de durada en què es fan preguntes relacionades amb diferents aspectes de la llengua: diversitat dialectal; llengua dels món; gramàtica i lèxic; frases fetes, orígens i significats, i jocs lingüístics. L’objectiu d’aquest concurs és donar a conèixer la riquesa i la varietat lingüística que hi ha al món, així com aprofundir en els aspectes més curiosos i sorprenents de la nostra llengua.

Existeixen 7 categories de participació amb les quals hi pot participar tothom, des d’alumnes de primària i secundària i batxillerat fins a adults, tant en grup com de manera individual.

Participar-hi és molt senzill. Només cal respondre una o dues preguntes cada setmana, segons la categoria, que es publiquen al webhttp://gimcanaosona.cpnl.cat.

Cada pregunta encertada suma 10 punts i, un cop acabat el joc, s’estableixen els grups guanyadors de cada categoria. Per tant, hi ha 7 premis, un per a cada categoria. La cloenda serà a Centelles, el dia 1 de desembre, amb Màrius Serra.

L’any passat hi va haver uns 8.300 participants, entre els quals més de 300 grups classe d’uns 40 centres escolars diferents. Esperem que enguany la participació torni a ser ben alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada