dimarts, 13 de novembre del 2012

Sortida a la Riera d'Olost

De nou us deixem la crònica de la darrera sortida a la Riera d'Olost que ens han fet arribar les mestres de l'escola! Moltes gràcies!

El dilluns 12 de novembre, els alumnes de primària, vam anar a estudiar l’estat ecològic de la Riera d’Olost. Es tractava de fer-ho a partir dels éssers vius que hi podem trobar.
Van venir dues monitores del Museu Industrial del Ter, la Laia, que és d’Olost i la Núria.
Van entrar a la riera i van agafar mostres d’aigua que contenia insectes i macroinvertebrats. També vàrem trobar un contenidor d’orgànic i una pilota gran i vermella, que algú havia llençat a la riera.
Per grups, vam observar els éssers vius que hi havia a l’aigua, amb una lupa que ens permetia veure’ls més grans i dues culleres per agafar-los.
Teníem un full amb dibuixos i els noms dels insectes, larves , etc. per poder-los classificar.
Finalment vam completar un dossier per recollir les dades obtingudes: amplada i fondària de la riera; vegetació; velocitat de l’aigua ;cabal de la riera; la temperatura de l’aigua, el pH i el nivell de nitrats.
Els macroinvertebrats que vam trobar ens determinen que l’aigua d’aquesta riera és relativament neta, ja que vam observar larves d’animals una mica delicats com la larva de libèl·lula, els que abundaven més eren els invertebrats més resistents. En l’estudi químic vam comprovar que el nivell de nitrats era massa elevat.

Mireu el vídeo que han fet!



També podeu accedir a les fotografies clicant a la imatge inferior. O bé clicant aquí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada